Grafická verzia

Slováci v 1. kole euro-africkej zóny doma proti Slovinsku

23.9.2014

Rozhodol o tom žreb 18.9.2014 v rámci výročného valného zhromaždenia Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Dubaji, pri ktorom zverenci kapitána Miloslava Mečířa figurovali medzi nenasadenými tímami.

Okrem Slovincov ešte mohli naraziť na Rakúsko, Dánsko, Litvu, Poľsko, Rumunsko, Rusko a víťaza duelu 2. kola play off Lotyšsko - Švédsko. V prípade triumfu nad Slovinskom v prvom vzájomnom zápase by sa v júlovom 2. kole stretli s úspešnejším z dvojice Izrael - Rumunsko, pričom by hrali s určitosťou vonku.

Slováci počas uplynulého víkendu prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Chicagu s domácim tímom USA hladko 0:5. Jediný set získal v záverečnej dvojhre proti Samovi Querreymu v súboji tímových dvojok Norbert Gombos.

Slovenský kapitán Miloslav Mečíř bol so žrebom spokojný: "Mali sme šťastie. Slovinci sú hrateľným súperom. Majú dvoch hráčov v prvej stovke a Bedeneho, ktorý v nej v minulosti tiež figuroval. V domácom prostredí však máme šancu zvíťaziť. Predpokladám, že budeme hrať na harde v hale. Začiatkom marca sa ešte nedá hrať vonku na antuke, navyše tvrdý povrch v bratislavskom NTC našim chlapcom vyhovuje a sú naň zvyknutí," povedal Mečíř.

Norberta Gombosa potešilo, že Slováci začnú nový daviscupový ročník doma. "Som rád, že budeme mať v úvodnom zápase výhodu domáceho prostredia. Slovinci sú prijateľným súperom, no nebude to jednoduché. Najlepšie poznám Aljaža Bedeneho, ktorý je mojím dobrým kamarátom. V minulosti bol v prvej svetovej stovke, po zranení zápästia klesol v rebríčku. Svoje kvality majú aj Blaž Kavčič a Blaž Rola, obaja sú nepríjemní hráči, no doma máme šance uspieť," povedal rodák z Galanty.

Igor Moška, ktorý sa zúčastnil priamo na žrebovaní v Dubaji, považuje Slovincov za silného súpera. "Je to vyrovnaný tím s dvomi hráčmi prvej svetovej stovky Kavčičom a Rolom. Verím však, že domáce prostredie bude jazýčkom na váhach. Ak budeme kompletní, máme šancu zvíťaziť, pretože Martin Kližan i Lukáš Lacko majú väčšie skúsenosti z turnajov i ťažkých daviscupových zápasov ako najlepší Slovinci. O povrchu je zatiaľ predčasné hovoriť, kapitán Miloš Mečíŕ sa najskôr musí poradiť s hráčmi."

Žreb svetovej skupiny

Nemecko - Francúzsko
Veľká Británia - USA
Česká republika - Austrália
Kazachstan - Taliansko
Argentína - Brazília
Srbsko - Chorvátsko
Kanada - Japonsko
Belgicko - Švajčiarsko

Zdroj: sport.sk, 18.9.2014