Grafická verzia

Turnaj 4 krajín, hokejový turnaj hráčov do 18 rokov

6.11.2014

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa v novembrovom asociačnom termíne predstaví na domácom Turnaji štyroch krajín v Trnave. Pod vedením trénera Antona Bartánusa si slovenskí mladíci zmerajú sily s rovesníkmi z Bieloruska, Dánska a Nemecka. Podujatie v Trnave je súčasťou prípravy na aprílové MS tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku.

Prvou tohtosezónnou akciou "osemnástky" bol augustový Memoriál Ivana Hlinku, na ktorom Slováci prehrali so Švédmi, Švajčiarmi, Kanaďanmi a Rusmi. V terajšej nominácii figuruje 15 hráčov z prvoligového mužstva SR "18", ktoré sídli v Liptovskom Mikuláši. Ďalší dvaja hokejisti Radovan Bondra a Andrej Vadovič začali sezónu 2014/2015 v tomto projekte a pokračujú v extraligovom HK Orange 20. Cieľom tímu do 18 rokov je uspieť v Trn

"Chceme na hráčoch vidieť, že do toho vložia srdce a, samozrejme, aj herné prvky, ktoré od augusta spolu v projekte reprezentácie do 18 rokov trénujeme. Rovnako očakávame, že sa predvedú lepšou hrou ako na Memoriáli Ivana Hlinku a víťazstvami. Rozpis je náročný podobne ako na majstrovstvách sveta: v priebehu troch dní odohráme tri duely," povedal tréner Anton Bartánus.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na novembrový Turnaj štyroch krajín v Trnave:
Hráči: Vladimír Cibulka, Július Danko, Andrej Hatala, Marek Hecl, Peter Horváth, Adam Húska, Patrik Kolesár, Matúš Mihalko, Richard Ondrušek, Patrik Oško, Boris Sádecký, Marek Sloboda, Miroslav Struška, Dominik Trška, Peter Valent (všetci SR "18"), Radovan Bondra, Andrej Vadovič (obaja HK Orange 20), Matej Pokorný (Slovan Bratislava), Matej Murín, Michal Roman (obaja HC Oceláři Třinec, ČR), Denis Heldák (HC Slavia Praha, ČR), Filip Lešťan (Lulea HF, Švéd.)

Realizačný tím: Anton Bartánus (tréner), Ivan Feneš (manažér, asistent trénera), František Kučera (tréner brankárov), Juraj Moravčík (kondičný tréner), Viliam Vadrna (lekár), Jozef Guzlej, Peter Ondrejka (maséri)

Program tímu SR "18" na trnavskom Turnaji štyroch krajín:


štvrtok 6. novembra: Slovensko "18" - Bielorusko "18" (17.00)
piatok 7. novembra: Slovensko "18" - Dánsko "18" (17.00)
sobota 8. novembra: Slovensko "18" - Nemecko "18" (14.00)

Zdroj: osporte.sk, 5.11.2014