Grafická verzia

Na majstrovstvách sveta B-skupiny I. divízie si slovenské hokejistky vybojovali postup do A skupiny MS!

13.4.2015

Na majstrovstvách sveta B-skupiny I. divízie v činskom Pekingu ani domáce hokejistky nezastavili vo víťaznom ťažení hokejové reprezentantky Slovenska, ktoré si tak bez prehry vybojovali postup do prvodivíznej skupiny svetového šampionátu! Zverenkyne trénera Andreja Schöbera  zvíťazili v nedeľu  zaslúžene 4:3, aj keď po veľmi dramatickej koncovke. Viedli už o tri góly, ale Číňankám sa podarilo 14 sekún pri dvojnásobnej presilovke a hre bez brankárky znížiť na rozdiel gólu.

V budúcej sezóne budú hrať teda Slovenky v druhej najvyššej ženskej súťaži IIHF! "Je to vynikajúci výsledok, ktorého hodnotu zvyšuje aj fakt, že sa vraciame v čo najkratšom čase. Pracovitý kolektív, v ktorom sa skĺbila skúsenosť s mladosťou a cieľavedomou prácou realizačného tímu, si zaslúži najvyššie uznanie. Je to rovnako aj opodstatnenie ženského projektu pod hlavičkou ŠKP," povedal na margo postupu prezident Igor Nemeček z Debrecína, kde je supevisorom turnaja A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov.

Andrej Schöber (tréner družstva žien SR):  "Ani v hektickom závere som nebol nervózný. Mal som z našej hry po väčšinu zápasu dobrý pocit, mali sme hru pod kontrolou. Inkasovaný gól po prvej strele a následnej dorážke nám paradoxne poomohol. O d tej chvíle sme totiž začali hrať poctivý hokej s dobrým pohybom, rýchlymi kombináciami a vytvárali sme si rad šancí. Bolo naším predzápasovým zámerom tlačiť sa do pásma Číňaniek a často strieľať  na domácu brankárku, pretože v predchádzajúcich stretnutiach nepatrila k ich najsilnejším článkom. Dokonale to vyšlo, pretože väčšinu sme odohrali v pásme súperiek. Naše družstvo bolo technickejšie a hokejovejšie. Číňanky za nami zaostávali korčuliarsky,  keďže sme mali ´prečítanú´ ich rozohrávku dokázali sme ich  v zóne pred Kiapešovou účinne pokryť, V  druhej tretine pri čínskej  presilovke dokonca v ich pásme a napokon Herichová v oslabení zvýšila na 4:1.  V záverečnej dvadsaťminútovke dievčatá v domnení, že všetko už príde samé, poľavovali mierne v koncentrácií, nasledovalo zopár vylúčení a zvýšená aktivita čínskych hokejistiek, ktorú umocnil náhodný gól v úplnom závere na 2:4. V posledných sekundách síce Číňanky pri hre  bez brankárky a vylúčení našich dvoch hráčok znížili na rozdiel gólu, ale viac sme im nedovolili. Máme veľkú radosť z víťazstva. V hľadisku bolo vidno viacero slovenských vlajočiek, hlasivkami nás podporili aj aj pracovníci našej ambasády, fandili nám  aj Holanďanky, ktoré vďaka nášmu úspechu získali strieborné medaily.  Krátko po zápase už utekáme na letisko, aby sme sa čo najskôr vrátili domov."

Zdroj: hockeyslovakia.sk, 12.4.2015