Grafická verzia

XIII. európsky olympijsky festivala mládeže (EYOF) v gruzínskom Tbilisi

29.7.2015

Najväčší úspech zaznamenala počas druhého hracieho dňa slovenská džudistická výprava. Dominika Kincelová sa predstavila v hmotnostnej kategórii do 44 kg. Naša reprezentantka bola nasadená priamo do štvrťfinále, v ktorom sa stretla s Francúzskou Melanie Vieuovou. S ňou mala priaznivú bilanciu a v minulosti s ňou zvádzala tesné zápasy. Podobné to bolo aj dnes. Dominika Kincelová však pôsobila na tatami až príliš opatrne a francúzska súperka jej najprv uštedrila waza-ari a v poslednej sekunde aj ippon.

Dostala sa tak do repasáže, kde bola jej súperkou Rumunka Georgiana Ionitová. S tou si naša reprezentantka poradila veľmi ľahko a už po 33 sekundách ju položila na lopatky. Dostala sa tak do súboja o bronz. V ňom bola jej súperkou Britka Olivia Piechotová. Slovenská džudistkap ritom mala s Britkou negatívnu bilanciu, no do zápasu nastúpila odhodlane s cieľom získať prvý vzácny kov pre Slovensko. Zápas bol veľmi vyrovnaný a naša džudistka vyhrala vďaka udeleniu trestu za pasivitu pre Britku.

Členka klubu Zemplín Michalovce neskrývala veľkú spokojnosť: „Som veľmi šťastná, že sa mi takýto výsledok podaril. Pred začiatkom turnaja som dúfala, že by z toho mohla byť aj medaila. V prvom zápase proti Francúzke som úplne nebola vo svojej koži, bola som príliš opatrná. Potom som sa ale dala dokopy a všetko išlo ako malo."

Priebeh turnaja sledoval celý deň aj tréner našich džudistov v Tbilisi Jozef Krnáč: „Prvý zápas bol zo strany Dominiky taký najzakríknutejší. Francúzsku na sústredeniach viackrát porazila a boli to vyrovnané zápasy. Dnes ale do toho išla veľmi opatrne a to jej súperka využila. Do opráv už ale nastúpila Dominika omnoho viac uvoľnená, výborne sa nabudila ďalšie dva zápasy si začala veriť. Išla tak, ako sme boli dohodnutí, ukázala to, čo má natrénované. S jej výkonom som teda veľmi spokojný. Je trochu škoda prvého zápasu, pretože to mohlo byť aj lepšie.“

Aj keď do súboja o bronz nastupovala Dominika proti súperke, s ktorou mala zlú bilanciu, nezľakla sa, práve naopak. „S Britkou som stále prehrávala, no teraz som to konečne prelomila. Z negatívnej bilancie s ňou som obavy nemala. Naopak, naštartovalo ma to ešte omnoho viac a dala som do toho všetko.“ Veľký slovenský úspech nebol pre trénera Jozefa Krnáča až taký prekvapujúci: „Určite som veril, že by mohla získať Dominika aj medailu. Túto sezónu podávala štandardne dobré výkony. Bola tretia na európskom pohári, obsadila jedno piate a jedno siedme miesto. Má za sebou naozaj veľmi dobré výsledky.

Zdroj: olympic.sk, 28.7.2015